Bu Blogda Ara

9 Mart 2015 Pazartesi

Canlılar Dünyasına Giriş

Bu hafta canlılarla ilgili konumuza örnek olması için Nata Vega'daki Akvaryuma gittik. Bizler için İrem arkadaşımız bu geziyi anlattı.

Merhaba, ben İrem. Size cuma günkü geziyi anlatacağım. Arkadaşlarımla Aqua Vega 'ya gittik. Gezide en çok ilgimizi çeken hayvan küçük kurbağalardı. Çok sevimlilerdi ama  öyle göründüklerine bakmayın. Aslında dünyanın en zehirli hayvanlarından biri olduğunu öğrendim. Renkleri fosforlu mor, sarı-lacivert ve sarıydı. Bir damla tükürükleriyle 3 Afrika fili ve 8 insanı öldürebilirlermiş.

Yılanları da unutmamak gerek. Yılanların uzunlukları 4-5 metreyi aşıyordu . Bugüne kadar gördüğüm en uzun yılandı. Ve tabii ki vatozlar... Sanki kanatlarıyla gökyüzünde süzülen kuşlar gibiydi. Kuyruklarıyla da dikkat çekiyorlardı. Kuyrukları aynı bir kürdana benziyordu. Köpek balıklarının dişleri korkutucuydu. Zıpkın gibi dişleri vardı. Aslında bir ağacın dalına benziyordu. O kadar balığı bir arada yemesine şaşmamalı. Kedi balıklarının isimleriyle tek bir ilişkisi var, o da bıyıklı olmaları. Yoksa kedi balığının da diğer balıklardan hiçbir  farkı yok. Gelelim dev balığa. Kocaman olan mavi balık aslında biraz da çirkindi. Sınıf arkadaşım Mert Yağız'ın yarısına geliyordu.  Sürekli ağzını açıp kapatıyor, dudaklarıyla sanki birine öpücük atıyor gibiydi.
Su dünyasında yaşamın nasıl olduğunu şimdi daha iyi anlayabiliyoruz. Oldukça ilginç bir geziydi. Bir daha ki gezide görüşmek üzere.
...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder